Gedecoreerden 2019:

Brandweermannen Cornie Biemans (55) en René Huijbregts (56) kregen op 20 januari 2019 bij hun afscheid van de Brandweer Prinsenbeek een koninklijke onderscheiding. Ze werden beiden Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Paul Depla van Breda speldde de hierbij behorende versierselen op.

De burgemeester sprak lovende woorden over Cornie en René, die zich respectievelijk 34 en 24 jaar als brandweerman voor de gemeenschap hebben ingezet. ,,Door dag en nacht klaar te staan voor een ander. En alles opzij te schuiven als dat nodig was.’’ Dat verdient volgens het college van burgemeester en wethouders waardering en respect, vooral ook omdat juist brandweerlieden vaak als eersten worden geconfronteerd met ellende en dan juist een stapje vooruit doen.

Martin Verstegen (63) heeft op 26 april 2019 de koninklijke onderscheiding ‘Lid in de Orde van Oranje-Nassau’ ontvangen. Hij kreeg de koninklijke onderscheiding in Museum De Rijf in Prinsenbeek uit handen van burgemeester Paul Depla, onder meer voor zijn jarenlange inspanningen voor Scouting Thomas-More.
,,Hij is één van die vrijwilligers die ervoor zorgt dat Prinsenbeek zo’n warme plek is’’, aldus de burgemeester, die het niet kon laten om de aankondiging van de onderscheiding als rijm op te zeggen, een soort van sprookje waarmee decorandus zelf zo vaak anderen verraste.
Terwijl Verstegen kort daarvoor in een andere ruimte zat te vergaderen hadden familie, vrienden, clubgenoten en een flinke delegatie van Beekse Smart zich in de nieuwe zaal van het museum verzameld. Bij binnenkomst duurde het nog even voor hij doorhad wat nu precies de bedoeling was. Maar zoals de burgemeester het verwoordde: ,,Het is niet erg dat jij nu zelf ook een keer bij de neus wordt genomen.’’
Bij de scouting was Verstegen onder meer initiatiefnemer van de ‘vader/zoon- en moeder/dochter-weekenden. Hij speelt ook al 45 jaar een belangrijke rol tijdens het sinterklaasfeest in het dorp. ,,En hij weet succesvol zijn vriendennetwerk in te zetten voor goede doelen’’, aldus Depla.
Verder is de Bekenaar bekend van de BAK van Boemdonck en is hij al meer dan vijfentwintig jaar lid van CV Les Coubertins. Door zijn enorme affiniteit met de jeugd heeft hij menig carnavalsclub weten te inspireren, onder meer de Puddingbuksen, de Zware jongens en momenteel CV Getikt. Verder begeleidt hij een jeugdelftal van Beek Vooruit en is hij sinds 2015 voorzitter van smartlappenkoor Beekse Smart.

Aldert van Meurs (76) werd op 26 april 2019 verrast in het paviljoen van Tennisvereniging Prinsenbeek. Daar kreeg hij door burgemeester Paul Depla de versierselen behorend bij zijn onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau opgespeld. Decorandus is al bijna vijftig jaar als bestuurs- of commissielid actief voor de tennisclub.

Van Meurs dacht dat hij bij de tennisclub een bespreking had over het onderhoud van de banen, toen hij tot zijn grote verrassing in het paviljoen zijn familie, vrienden en clubgenoten trof en een uitgebreid applaus kreeg.

Burgemeester Depla noemde Van Meurs een club- en verenigingsman in hart en nieren, een rasvrijwilliger. Sinds 2016 is hij verantwoordelijk voor de park- en de barcommissie van de tennisvereniging en vervult hij de rol van vicevoorzitter. ,,Af en toe lekker tegendraads, waardoor de scherpte binnen het bestuur aanwezig blijft’’, aldus Depla. Hij is ook al meer dan 30 jaar lid van de technische commissie, waarbij hij zich vooral bezighoudt met de organisatie en de ondersteuning van de verschillende toernooien. En hij was één van de kartrekkers van de nieuwe blaashal, toen de oude onder sneeuwdruk was bezweken.
Maar Van Meurs heeft zich ook ruim tien jaar in verschillende functies ingespannen voor de BAK van Boemeldonck en voor De Drie Linden. En hij was oprichter van Badmintonclub Prinsenslag, waarvoor hij al sinds 1970 actief is.

de heer/mevr voornaam voorv. naam
de heer A. Aarts
de heer M. Aarts
de heer A.C. Andrik
de heer G.J.A.M. Bartels
de heer C.P.A. van Bavel
mevrouw R. Bekkers
mevrouw J. van den Berg-van der Velden
de heer C. Biemans
mevrouw P. van de Bliek- van Dongen
de heer J.J. Blom
mevrouw J.C.M. Boeren-Biemans
de heer J. Boertjes
de heer M. van Bommel
de heer W.D. Bouman
de heer J. Brink
de heer C.J.M. Broos
de heer J.P. van Bueren
de heer C. Coertjens
de heer J. de Craen
mevrouw P.M.J. Damen-Mol
mevrouw M.J. Dieckmann
de heer W. Dielemans
de heer J. van Dongen
de heer A. van den Eijnden
de heer W. Feskens
de heer A.C. Foesenek
mevrouw T. Foesenek-Kokx
de heer C. de Fouw
de heer G.C.J.M. Franken
de heer A. Franken
de heer G.A.J.J. Gadet
de heer A.A.T.M. Geerards
de heer A.R. Gelens
de heer A.W.C. van Gool
de heer P. Goos
de heer S. de Graaf
mevrouw J.E. Hage-Kokshoorn
de heer F.X. Hagmanns
de heer P. Hanegraaf
mevrouw N.I.L. van Heeschvelde-van Hecke
mevrouw J.L. Heijmans-Verwijmeren
mevrouw A.R. van Hoek- Nijkamp
de heer A. Hoeven
de heer P.W. Houtepen
de heer T. van den Hoven
mevrouw A. van den Hoven
de heer C.A. Huijbregts
de heer P. Huijbregts
de heer R. Huijbregts
de heer F.G. Jacobs
de heer H. Jansen
mevrouw W.F.J.J.M. Jansen
de heer J.R.A. Jansen
de heer C.J. de Jong
de heer L.M. van den Kieboom
de heer J.G.C. Kiemeneij
de heer J. Koemans
de heer A. Korving
mevrouw H. Korving
de heer A.A.A. Kouters
de heer C.G.H. Lambregts
de heer J. Lammens
de heer H.L. van Leersum
de heer C. van Leijsen
de heer C.A. Luiken
de heer R.E. Lutter
mevrouw T.A. Martens-Evers
de heer J.P.J.M. Matthee
de heer W. Meeuwissen
de heer A. van Melis
de heer A. van Meurs
de heer G.D. Molenaar
de heer C.J.L. Nagelkerke
mevrouw C.C.M. Nelen-Balemans
de heer C.N. Oomen
de heer C. Oomen
de heer J. Otto
de heer E.C.W.M. Peters
de heer J. Pluk
de heer A.J.E. Poulissen
mevrouw C. Roovers-Jansen
mevrouw M. van Roozendaal-Van den Berg
de heer A. Schipperen
de heer G.A.J. Schouten
de heer B.G.C. Schreiner
de heer C. Staelens
de heer L.G.M. Stevens
de heer H.W.J. Thijssen
mevrouw A.G.J. Thijssen- Nabuurs
de heer J. van Tilburg
de heer F. Timmers
de heer A.W. Timmers
de heer W. Timmers
mevrouw J.A. Timmers
de heer J.J.C. Tomas
de heer W.A. van Trotsenburg
de heer J. Vermunt
de heer M. Verstegen
de heer A. Verwaijen
de heer A. Verwijmeren
de heer A. Vincenten
de heer M. Wawrzyniak
de heer F.H. van der Weijde
de heer W.J. Wirken
mevrouw T.P. Wouda- Peeters
de heer H.L.Z. Zandbelt
de heer A. van Zijp