Gedecoreerden 2020:

Frans de Kanter (84) heeft een Koninklijke onderscheiding ontvangen op 22 december 2020 en is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau voor zijn jarenlange inzet voor verschillende verenigingen in Prinsenbeek. Hij was onder andere jarenlang een vast gezicht bij de vroegere Hobbyclub Prinsenbeek. Daarnaast heeft hij zich vele jaren ingezet voor de lokale parochie. Naast het jaarlijks opbouwen van de kerststal in de kerk, helpt hij onder meer met het schoonmaken van het kerkgebouw. Tevens is hij actief als buurtzorg-vrijwilliger.

In februari 2021 is Frans is overleden.

Sjef de Craen heeft op 13 december 2020 een Koninklijke onderscheiding mogen ontvangen en is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Hij heeft zijn onderscheiding ontvangen voor zijn jarenlange inzet voor verschillende verenigingen in Prinsenbeek. Bij al deze verenigingen was hij vrijwel altijd verantwoordelijk voor de technische aspecten.

Hij was betrokken bij vele BAK-activiteiten in Het Eikebos en De Drie Linden. Zowel bij buurtvereniging De Staart en buurtvereniging De Neel was hij tevens nauw betrokken. De laatste jaren is hij vooral actief geweest voor Stichting De Drie Linden, waarvan de laatste zes jaar als bestuurslid. Hij was één van de drijvende krachten achter het bedienen van licht en geluid bij alle voorstellingen die in de toneelzaal plaatsvonden.

Op dit moment is hij nog lid van de klusploeg voor De Zilverberk waar hij hand- en spandiensten verricht.

Hij was ook lid van het technische team van het Oranje Comité Prinsenbeek (OCP) vele jaren. Tijdens die jaren duurden de festiviteiten rond Koninginnedag in totaal vijf dagen. Vanwege de vele optredens in de tent betrof dat in eerste instantie het zorgdragen voor een werkende geluidsinstallatie, waarmee alle artiesten konden worden uitversterkt. Maar ook alle andere technische aspecten, zoals verlichting en het zorgdragen voor elektriciteit en technische middelen voor de aanwezige horeca nam hij onder zijn hoede.

Op 24 april 2020 zijn Ton de Peijper, Riny Arnouts, Vera Roovers-Clements en André Roovers blij verrast met een telefoontje van de burgemeester Paul Depla. Hij bracht hen het nieuws dat hij hen namens Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander een koninklijke onderscheiding mag aanbieden.
Vanwege de maatregelen als gevolg van de coronacrisis kon burgemeester Depla de lintjes nog niet persoonlijk komen opspelden. Dat gebeurt op een later moment. De Kanselarij der Nederlandse Orden – de organisatie die verantwoordelijk is voor koninklijke onderscheidingen- bepaalt op welke datum dat zal zijn.

Riny Arnouts (74) krijgt de koninklijke onderscheiding onder meer omdat hij zich 34 jaar heeft ingezet voor de Beeckse Algemene Karnavalsstichting (BAK) en 15 jaar voorzitter was van Tennisvereniging Prinsenbeek. Verder was de oud-directeur van basisschool De Griffioen 12 jaar secretaris van de Stichting Rolerisuit en 9 jaar voorzitter van tennisgroep Better Life.

Ton de Peijper (59) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege onder meer 49 jaar inzet voor voetbalvereniging Beek Vooruit. Verder was hij 9 jaar secretaris van de BAK van Boemeldonck en is hij vijf jaar actief als vrijwilligers voor Stichting Zwembad De Kuil.

André Roovers (74) wordt koninklijk onderscheiden voor onder meer zijn vrijwilligerswerk voor Tennisvereniging Prinsenbeek, waar hij 16 jaar zitting had in het bestuur. En voor zijn inspanningen voor Protestantse Gemeente Het Kruispunt, waar hij 16 jaar kerkrentmeester was. Verder is hij negen jaar secretaris bij golfvereniging Albatross.

Vera Roovers-Clements (75) krijgt de koninklijke onderscheiding vanwege haar inzet voor Protestantse Gemeente Het Kruispunt, waarvoor zij al twintig jaar vrijwilligerswerk doet.

René de Deugd (54) en Simon van de Klundert (46) kregen op 10 december 2019 tijdens de eindejaar bijeenkomst van de brandweer in de kazerne in Prinsenbeek een koninklijke onderscheiding. Ze zijn beiden benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Paul Depla heeft de onderscheiding met behorende versierselen uitgereikt.
René de Deugd kreeg de onderscheiding omdat hij dertig jaar lid is van de vrijwillige brandweer Prinsenbeek. Volgens de burgemeester een brandweerman van nog vóór de gemeentelijke herindeling, altijd beschikbaar en bovendien een sociaal en betrokken mens.

Simon van de Klundert kreeg zijn onderscheiding vanwege twintig jaar inzet als vrijwillige brandweerman. Iemand die van zijn hobby zijn beroep heeft gemaakt, aldus de Depla, die hem onder meer prees vanwege zijn vaardigheden als chauffeur op de brandweerwagen.

heer/mevr voornaam voorv. naam
heer A. Aarts
heer M. Aarts
heer A.C. Andrik
heer M.J.P. Arnouts
heer G.J.A.M. Bartels
heer C.P.A. van Bavel
mevrouw R. Bekkers
heer C. Biemans
mevrouw P. van de Bliek- van Dongen
mevrouw J.C.M. Boeren-Biemans
heer J. Boertjes
heer M. van Bommel
heer W.D. Bouman
heer J. Braspenning
heer J. Brink
heer C.J.M. Broos
heer J.P. van Bueren
heer C. Coertjens
heer J. de Craen
heer S. de Craen
mevrouw P.M.J. Damen-Mol
heer R de Deugd
mevrouw M.J. Dieckmann
heer W. Dielemans
heer J. van Dongen
heer A. van den Eijnden
heer W. Feskens
heer A.C. Foesenek
mevrouw T. Foesenek-Kokx
heer C. de Fouw
heer G.C.J.M. Franken
heer A. Franken
heer G.A.J.J. Gadet
heer A.R. Gelens
heer A.A.T.M. Geerards
heer A.W.C. van Gool
heer P. Goos
heer S. de Graaf
mevrouw J.E. Hage-Kokshoorn
heer P. Hanegraaf
mevrouw N.I.L. van Heeschvelde-van Hecke
mevrouw J.L. Heijmans-Verwijmeren
mevrouw A.R. van Hoek- Nijkamp
heer A. Hoeven
heer P.W. Houtepen
heer T. van den Hoven
mevrouw A. van den Hoven
heer C.A. Huijbregts
heer P. Huijbregts
heer R. Huijbregts
heer F.G. Jacobs
heer H. Jansen
mevrouw W.F.J.J.M. Jansen
heer J.R.A. Jansen
heer J. Janssen
heer C.J. de Jong
heer F. de Kanter
heer S. van de Klundert
heer J.G.C. Kiemeneij
heer L.M. van den Kieboom
heer J. Koemans
heer A. Korving
mevrouw H. Korving
heer A.A.A. Kouters
heer Kustermans
heer C.G.H. Lambregts
heer J. Lammens
heer H.L. van Leersum
heer C. van Leijsen
heer C.A. Luiken
mevrouw T.A. Martens-Evers
heer J.P.J.M. Matthee
heer W. Meeuwissen
heer A. van Melis
heer A. van Meurs
heer G.D. Molenaar
heer C.J.L. Nagelkerke
mevrouw C.C.M. Nelen-Balemans
heer C.N. Oomen
heer C. Oomen
heer J. Otto
heer T. de Peijper
heer E.C.W.M. Peters
heer J. Pluk
heer A.J.E. Poulissen
heer A. Roovers
mevrouw V. Roovers-Clements
mevrouw C. Roovers-Jansen
mevrouw M. van Roozendaal-Van den Berg
heer A. Schipperen
heer G.A.J. Schouten
heer C. Staelens
heer L.G.M. Stevens
heer H.W.J. Thijssen
mevrouw A.G.J. Thijssen- Nabuurs
heer J. van Tilburg
heer F. Timmers
heer A.W. Timmers
heer W. Timmers
mevrouw J.A. Timmers
heer J.J.C. Tomas
heer W.A. van Trotsenburg
heer J. Vermunt
heer M. Verstegen
heer A. Verwaijen
heer A. Verwijmeren
heer A. Vincenten
heer M. Wawrzyniak
heer F.H. van der Weijde
heer W.J. Wirken
mevrouw T.P. Wouda- Peeters
heer H.L.Z. Zandbelt
heer A. van Zijp